Echipa Proiectului

Despre ASSOC

Asociația Profesională Neguvernamentală de Asistență Socială ASSOC s-a înființat în 1995, la Baia Mare, ca organizație dedicată susținerii persoanelor vulnerabile. În prezent, este printre cele mai active organizații naționale în domeniul economiei sociale și furnizării de servicii sociale.

Reforma sistemelor sociale, inovaţia socială și dezvoltarea de proiecte sociale reprezintă coloana vertebrală a asociației, iar, cei peste 20 de ani de activitate, ne-au întărit convingerea că sustenabilitatea sistemului social depinde de promovarea economiei sociale, structurile de acest fel putând să ofere șanse reale persoanelor din grupurile vulnerabile și, totodată, să asigure independența financiară necesară unui parcurs fără sincope.

Parteneri

MINISTERUL MUNCII ŞI JUSTIȚIEI SOCIALE este o instituție a administrației publice centrale responsabilă cu elaborarea și coordonarea politicilor naționale, corelate cu cele la nivel european si internațional, în domeniile muncii, familiei , protecției sociale, îndeplinind rolul de autoritate de stat, strategie și planificare, reglementare, sinteză, coordonare, monitorizare, inspecție si control. De asemenea, Ministerul asigură coordonarea aplicării strategiei și politicilor Guvernului în domeniile menționate.

ASOCIATIA PROFESIONALA NEGUVERNAMENTALA DE ASISTENTA SOCIALA ASSOC – FILIALA VALCEA este o structura teritoriala a ASOCIATIEI PROFESIONALE NEGUVERNAMENTALE DE ASISTENTA SOCIALA ASSOC, cu personalitate juridica, neguvernamentala, non-profit, infiiintata in iunie 2015 de catre un grup de profesionisti din domeniul asistentei sociale cu experienta de lucru vasta, manati de ambitie si tenacitate.

Asociatia are drept scop dezvoltarea durabila si imbunatatirea calitatii vietii pentru persoane, in special pentru persoanele si grupurile aflate in situatie de marginalizare sau excluziune sociala, in conformitate cu dispozitiile Legii nr 246/2005 si Ordonantei nr 26/2000.